My article from my work at the home for the Elderly published in their newspaper:

BOARD GAMES


Namizne Igre:

Igre so že od nekdaj del človeškega življenja. 


So odraz želje po preprostosti, zabavi in stik z sočlovekom, kjer se gradijo vezi, preizkušajo mentalne sposobnosti in ob enem sproščajo. So celovit pristop do življenja in celovit odstop od njega. Odmik iz vseh težav, vseh tegob in nadvlada nad njimi z premikom figure.

Zato so pomemben del življenja in brez njih je življenje lahko zelo turobno, pa če tudi je vaša najljubša igra še tako enostavna, potrebujemo jih. So kot umetnost, kot glasba, vizualne lepote za katere se zdi, da so jedro človeškega izražanja in občutenja, brez katerih se zdi življenje pravtako prazno.

Čutno impresivne so slike vojakov, ki igrajo šah med vojno ali pred bitko, smrtjo, saj kažejo kako zelo res je to. 

Igramo karte, igramo šah igramo od malih nog in celo življnje. To kaže na dojemanje in globoko zasidrano a malokrat izgovorjeno resnico, misel, da je celotno življenje igra. Igra krvi, igra ljubezni in igra sreče ter hrepenenja po resnici.

Tako najdemo slike in sledove starodavnih iger, ki jih igramo še danes, kot je naprimer zgoraj prikazana slika Hnefatafl (Skandinavija) in druge kot so Chaturanga (Indija), Senet (Egipt), Shogi (Japonska), razne igre s kockami in še in še.

Igre gradijo medsebojne vezi med družinskimi člani, ustvarjajo tradicije, način življenja, odraz njega in zato, igrajte!

____________________________________________________________________________________________




https://www.youtube.com/watch?v=rwO3AN__kAw

Comments

Popular posts from this blog

Yeshua Parable

THE FEMALE FORM

I BLEED IT OUT.